Over Studio Hexagon

OVER STUDIO HEXAGON

 

 

 
 

Leuk dat je interesse hebt in wie er achter Studio Hexagon zit. Mijn naam is Ellen. Ik ben 34 jaar en woon in Mortsel. Ik ben opgegroeid met ravotten, boeken lezen, kunstacademie, zelf radio en parfum maken en buiten spelen totdat de zon onder was en je voeten pikzwart zagen. Naarmate ik ouder ben geworden, vind ik het belangrijk om deze waarden mee te geven aan mijn zoontjes Jul en Bas en me te omringen met waardevolle dingen/ervaringen. Zo weinig mogelijk 'rommel' en zo veel mogelijk kwaliteit en duurzaamheid. Dat weerspiegelt zich in een grote liefde voor tweedehandsspulletjes. Ik hou van tweedehandsspeelgoed omwille van het feit dat het zo een nieuw leven krijgt. Een hele nieuwe generatie die er veel plezier aan heeft. Ik hou ook heel hard van zelf dingen te creëren. Zo maak ik bijvoorbeeld heel veel kleren voor mijn zonen zelf. Ik hou ervan om mijn eigen groenten te kweken. En ook van koken, maar eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik een man heb die dat elke dag (!) voor mij doet. 

Het idee voor Studio Hexagon is ontstaan in 2016. Mijn zoontje Jul was toen net geboren. Tijdens mijn zoektocht naar mooie en duurzame tutjeskettingen vond ik niet echt mijn ding. Daarom maakte ik er zelf een paar in hout voor hem. Met het materiaal dat ik over had, maakte ik nog enkele tutjeskettingen voor de baby's van vriendinnen. Ze werden goed onthaald en ik kreeg de vraag om er meer te maken. Toen werd het idee geboren om de tutjeskettingen te maken en ten voordele van UNICEF te verkopen. Een jaar lang deed ik dit en met Music For Life 2017 kon ik een mooi bedrag overmaken. Nadien stopte ik met de verkoop van de tutjeskettingen. Ik maakte ze enkel als cadeautje voor de talrijke kleintjes die rondom mij geboren werden. Toch kreeg ik nog dikwijls de vraag of ik er nog wilde maken op bestelling. 

Sinds de zomer van 2018 ben ik opnieuw gestart met de verkoop van de tutjeskettingen. Ik heb ondertussen het aanbod uitgebreid en heb nu een groter aantal producten in éénzelfde stijl. De focus ligt hier op lichte, natuurlijke materialen. Hout. Canvas. Zachte kleuren. Eerlijke producten. Een klein beetje dat gevoel van vroeger. 

In geval van vragen of opmerkingen, contacteer me gerust op info@studiohexagon.be.

Ellen