Veiligheidsvoorschriften en onderhoud

VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

De producten van Studio Hexagon worden met de grootste liefde en zorg handgemaakt. Daardoor kan het afgeleverde product lichtjes afwijken van de afbeelding op de site. Maar geen nood: dit is het uitstekende bewijs dat elk stuk uniek is!

De blankhouten kralen die gebruikt worden door Studio Hexagon zijn gladgeschuurde, ongelakte beukenhouten kralen. De gekleurde parels en poppetjes zijn handgeschilderd. Ze zijn geverfd met watervaste, niet-giftige verf. Daardoor kunnen deze producten nat worden, zonder dat ze verf afgeven. 

Uit veiligheidsoverwegingen is een tutjesketting maximum 25 cm. Elk product krijgt een kwaliteitscontrole. De speenkoorden kunnen wel wat verdragen, maar toch is het belangrijk om te vermelden dat je steeds je baby in de gaten moet houden als de tutjesketting gebruikt wordt. Laat je baby er bijvoorbeeld 's nachts niet mee slapen en laat grotere kinderen er niet te hard aan trekken. 


ONDERHOUD

Studio Hexagon raadt aan om de producten voor het eerste gebruik te reinigen met een vochtige doek, zonder poetsmiddel. Ook om de producten te reinigen na veelvuldig gebruik, wordt aangeraden om ze op dezelfde manier te reinigen. De producten van Studio Hexagon zijn niet geschikt voor de wasmachine.

Na een tijdje kan het voorkomen dat de blankhouten kralen dof of droog worden. Dit komt omdat ze vaak nat worden wanneer ze gebruikt worden door kinderen (tutjeskettingen of bijtringen) of omdat ze nat zijn geworden in de regen (sleutelhangers of wagenspanners). Dit kan opgelost worden door de houten kralen in de wrijven met een natuurlijke olie (bijvoorbeeld maïsolie). Laat nadien drogen op een doek. Wanneer de olie helemaal is geabsorbeerd door de parels, zullen de kralen weer als nieuw zijn.